30. toukokuuta 2013

Leikkitalo


 Hei kaikille.
Jo jokin aika sitten tehtiin tällainen talo vanerista lapsille leikkeihin.  Toteutus oli melko helppo ,kun siskoni oli aikaisemmin tehnyt vastaavan, ja lähetti piirustukset sitten meille. (kiitos <3)
Viimein sain aikaiseksi vähän maalailla taloa,   ja sitten kannettiin pupujen muuttokuorma taloon.
Pupuja ja niiden tavaroita on vuosien varrella kerääntynyt,   ja kiva saada niille oma paikkansa leikkiä, vaikka lähinnä eniten niitä järjestelevätkin poikien tyttö vieraat. ;)

 Kun kaikki tavarat olivat paikoillaan niin pian talossa asustivatkin jo ninjago legot, eli suhteellisen monikäyttöinen hökkeli kaiken kaikkiaan. ;D 

Kaikki värikkäät pienet legot  ja  kamalat örkit,  ovat säilytysrasioissa tai lipastoissa. (silloin kun on siistiä)   Näin poikienkin huoneet on saatu naamioitua vielä suhteellisen suloisiksi.
Lapset kyllä itsekkin tykkäävät nykyään kun esimerkiksi eri sarjojen legot löytyvät omista laatikoistaan.
                                                yövalona toimii viime jouluinen koriste.

                                            

                                                       Kaunista kesäpäivää kaikille.

                                                                          Tanja

22. toukokuuta 2013

Rannalla
                                       Helteet ovat hellineet ja puuhat olleet sen mukaisia.
                                       Tänään käväistiin rannalla ihan kameran kanssa.
                                        Päivät ovat kuluneet kesäisissä touhuissa ulkona.
       Ollaan käyty pyöräilemässä, jäätelöllä, kierrelty kirppiksiä ja haaveiltu jo lomastakin.

                                                    Humala köynnöstä alkaa nousta maasta.

                                   Ulkona tuoksuu vastaleikattu nurmikko ja tuomenkukat.
               Pihassa taitaa olla kymmenkunta tuomea, eli tuoksua ja valkoisia kukintoja riittää.


                                               
                                                       Kauniita kesäpäiviä toivottaen,
                                                                          Tanja

17. toukokuuta 2013

Kellotapulilla Ajeltiin keskiviikkona Orisbergiin äitini ja lasten kanssa tuttuihin ja rakkaisiin maisemiin.
 Tämä kirkko on nyt kyllä entistä kauniimpi viime kesäisten kunnostusten jäljiltä.
 Kirkon pihassa on pieni hautausmaa,jonne kävimme istuttamassa kukat tällä reissullamme.   Kokoonnumme tänne aina myös jouluaattona pieneen hartauteen lukemaan jouluevankeliumi ja laulamaan muutama joululaiulu.    Tämä paikka on kyllä todella kaunis ja rauhoittava yhtälailla kesällä, kuin talvella.  Aivan  rannassa kirkon takana on kaunis kellotapuli.
 Molemmat sekä kirkon, että tapulin on suunnitellut Carl Ludvig Engel.  


 Perimätiedon mukaan  Jean Sibelius on kihlautunut Ainonsa kanssa täällä ehtookellojen soidessa. Lisää Orisbergista löydät täältä. Iltapäivällä haimme kasveja läheiseltä kasvihuoneelta myös vanhempieni piharuukkuihin. Tänään ollaan nautittu helteestä ulkona koko päivän.  Kaikenlaista touhua ja suunnitelmia riittää,  välillä ollaan kuitenkin vain istahdettu nautiskelemaan ja ihmettelemään ihanaa kesää.  Lapsia saikin suostutella tulemaan illalla sisälle kylpyyn ,niin hauskoja ovat taas leikit ulkona.  Toivotaan että tällaisia päiviä mahtusi tähän kesään paljon.
                                                    
                                                            Mukavaa viikonloppua!
                                                                    <3 Tanja15. toukokuuta 2013

Lämmintä

Kesä on täällä!  Eilinen meni hääräillessä kaikkea mukavaa pihalla.    Ei käväisty kuin ruoka laittamassa uuniin välillä .   Viimein kaikki ruokailutkin saatiin nauttia ulkoilmassa.   Hymy oli kyllä herkässä ,kun meitä hellitään tällaisella kesäisellä säällä.   Kannoin loput talviset lyhdyt viimein pois pihasta ja tilalle saa tulla ruukut kesäkukkineen.  Oikein kaunista keskiviikkoa!    Nyt takaisin nauttimaan ulos lämmöstä.  

                                                                 <3 Tanja
12. toukokuuta 2013

Ulkopuuhia


 Kaunis lauantai päivä meni pihatouhuissa ihan kokonaan.  Kannettiin vähän puutarhakalusteita paikoilleen ja pyyhittiin niistä pölyjä.  Istutin ensimmäiset ulkokukat koreihin ja kuistin ruukkuihin.  Tutkailtiin  mitä alkaa nousta meidän vielä ainakin melko olemattomista kukkapenkeistä.  ;)  Kaiken touhun jälkeen välipala nautittiin kuistilla.  Kuistin tunnelma on niin kiva nyt kesällä ,että siellä tulee vietettyä paljon aikaa.
 Viikonloppu onkin mennyt muuten hulinassa, kun eilen aloitettiin lastenriehalla ja tänään oli mieheni bändin keikka ulkolavalla.
 Huomista täällä onkin jo odotettu kovasti.   Lapset ovat kyselleet jo monena aamuna ,että joko tänään saisi antaa yllätykset äidille.Oikein hyvää äitienpäivää kaikille äideille ja etenkin omalle. <37. toukokuuta 2013

PäiväkahvitHei kaikille pitkästä aikaa.
Olen lomaillut jonkin aikaa täältä blogista ja keskittynyt vähän kaikkeen muuhun  intensiivisemmin.   Paljon kaikenlaista on ehtinytkin tapahtua.  Sydän on täynnä kiitosta ja uusia unelmia.   Olen ollut muutamissa pienissä konfrensseissa ja naistenpäivillä virkistymässä.  On ollut aikaa uppoutua kirjoihin ja tutkia itselle tärkeitä aisoita. 

 


 Eilen sain pöydän ympärille monta tärkeää ystävää ja äitiä.  Kokoonnumme säännöllisesti noin kaksi kertaa kuussa jonkun meistä kotiin kahvittelemaan ja vaihtamaan kuulumisia.   Aamulla   täyteltiin lasten kanssa jäätelö- ja popgornikulhot.   Pian talo oli täynnä pikkuisia taaperoita äiteineen ja masuineen.  Kiitos naiset taas mukavasta päivästä.  <3

Kukat odottavat vielä ikkunalaudoilla ulos pääsyään.
Ollaan kylvetty vähän salaatteja, sekä kaadettu puita viime päivinä. Tarkoitus olisi kesän aikana saada lapsille rakenneltua kiipeilyteline ja toivottavasti kasvihuoneprojektikin saisi vähän tuulta purjeisiin. ;)  Katsotaan mitä tuleva kesä tuo tullessaan.
Silmut alkavat lupaavasti aueta tuomissa. Lämpöä ja vihreyttä jo odotetaan. 

Kaikkea hyvää!

<3 Tanja